Pindsvin

Afrikansk pygmæ pindsvin

Latinsk navn: Atelerix albiventris

Størrelse: 17-24 cm, 250-650 gram

Levetid (fangenskab): Typisk 4-7 år, i sjældne tilfælde mere

Burforhold

Pindsvin holdes oftest alene, men nogle gange kan flere hunner godt enes. Det anbefales dog først at forsøge sig med dette, når man har god erfaring med pindsvin.

Buret skal minimum være 60×120 cm., og man kan fx bruge et kaninbur eller terrarie. Vil man forsøge sig med flere dyr sammen skal de have væsentligt mere plads.

Som bundstrøelse kan man fx bruge hemp-strøelse eller carefresh/boxo, som er lavet af genbrugspapir. Alm. spåner frarådes, da både støver samt at der er set flere tilfælde, hvor pindsvin har fået dem op i fødder, penis mv.

Der må ikke være under 21 grader hvor pindsvinet står, og en god temperatur er mellem 23 og 27 grader.

Det er vigtigt, at pindsvin har et løbehjul, fx i form af en “Flying saucer” eller et Bucket wheel, da de i naturen løber mange kilometer hver nat.

Derudover skal de have et skjul i en passende størrelse, hvor de kan få ro og fred. Det er forskelligt om de foretrækker et “hårdt”/solidt hus eller en blød hule, fx en sovepose. Jeg anbefaler at man har en af hver 🙂

Foder og vand

Vand kan gives i enten en tung skål eller et drikketrug med stor vandkop.

Til foder anbefales en tung skål, fx i keramik.

Pindsvin spiser primært insekter i naturen, og deres kost bør derfor indeholde en del af disse. Herudover bør de få en blanding af kattetørfoder med et højt indhold af kød (allermindst de første to ingredienser på listen bør være kød).

Jeg sælger en god, egnet færdigblanding.

Max 15 % fedt

Max 35 % protein

Generelt om pindsvin

Pindsvin er aktive om natten. De tages derfor bedst ud om aftenen, helst når de selv er stået op. Hvornår de gør dét, kan reguleres ved at slukke lyset på et bestemt tidspunkt.

De kan dog også tages ud i løbet af dagen, men helst ikke for mange gange, da det stresser dem at blive vækket flere gange i døgnet.

Unger, der har været i hænder fra de var små, kan blive meget tillidsfulde. Der er stor forskel på sindet hos pindsvin, hvilket er en af de ting der gør dem til fantastiske hobbydyr.

Som aktivering er det næsten kun fantasien der sætter grænser – fx opklippede toiletruller, aktivitetsbolde med foder i, lidt tørrede blade, alverdens kattelegetøj osv.

© TinyZoo